Gemeente en omgeving

Bezoek onze gemeente

In onze gemeente bevinden zich tal van bezienswaardigheden, maar het is steeds aangewezen om de gewenste bezoeken vooraf te reserveren via

Gemeentelijke toeristische dienst
Prinsenstraat 22
1850 Grimbergen
02/ 270 12 66

Op zondagvoormiddag
is er markt op het dorpsplein.

De Basiliek

Sterrenwacht Mira

Brouwerij Grimbergen Abdijbier

Museum voor oudere technieken (Guldendal, Liermolen en Tommenmolen)

liermolen

En meer

Horeca

Uit eten met de kids, drinken met de maten , een chique restaurant met je wederhelft, …

Voor ieder wat wils in de omgeving. Je hoeft het maar te vragen aan de uitbater en je ontvangt gepersonaliseerd advies afhankelijk van je noden.

Fietsen en wandelen

Wandelen en fietsen behoren ook zeker tot de mogelijkheden in onze gemeente. Er werden tal van wandelingen en fietsroutes uitgestippeld. Deze routes lopen o.a. via het kanaal, door het Lintbos, door het Prinsenbos en langs tal van rustige plattelandswegen. Kaarten en mappen zijn te verkrijgen in het onthaalkantoor van de camping.

Knooppunten kan men downloaden of zijn verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel of op de gemeentelijke toeristische dienst.

De Vier Dorpenroute (39 km), de kanaalroute (47km), de parken- en tuinenroute (46km) en de 3 lussen van de Eddy Merckx route zijn verkrijgbaar in het onthaalkantoor.

Plantentuin Meise

De Nationale Plantentuin te Meise is eveneens een bezoekje waard.

Mini Europa

Op een boogscheut van de camping, vlak onder het Atomium bevindt zich Mini Europa. Dit park is zeker ook een bezoekje waard. Het park is dagelijks te bezoeken van 09u30 tot 18u00, een ticket kan men vooraf reserveren.

Bezoekje aan Brussel

De Europese Hoofdstad bevindt zich op een boogscheut van onze gemeente. Om het uur komt er langs het kampeerterrein een bus voorbij, die je vervolgens brengt tot aan het Brusselse Noordstation, dit is op wandelafstand van het centrum (Grote Markt). De bus rijdt niet op zon- en feestdagen, maar wel vanaf het busstation (2 km van de camping)

alternatief is dan een vertrek vanaf het station Grimbergen, dit is op 2,5 km van het kampeerterrein.

Het busnummer vanaf het kampeerterrein is R31, vanaf het busstation is het nummer R31. Meer informatie betreffende deze buslijnen kan U vinden op www.delijn.be 

OPGELET!

Vanwege werkzaamheden tot eind 2024 geeft Google Maps aan dat onze straat is afgesloten, gelieve deze applicatie niet te volgen.

 

Adres: Veldkantstraat, 1850 Grimbergen

Neem afrit 7 Grimbergen op de ring 0 rondom Brussel.

Volg de Brusselsesteenweg tot aan het station (3de stoplichten)

Sla vervolgens rechts af op de Wolvertemsesteenweg tot aan de 2de verkeerslichten.

Sla dan links af in de bestemmingsstraat en na circa 800m vind u de ingang van de camping aan uw rechterzijde.

Er staan gele borden met vermelding “camping“ langsheen dit traject.